Költöztetés Érdről vidékre

Egy idős (80 éves) hölgyet költöztettünk Érdről vidékre. Amikor kimentünk felmérni, járókerettel bicegett ki a kapuhoz. Mesélte, hogy combcsont törése volt. Megmutatta, hogy mit kell majd szállítani. Volt három darab, körülbelül három méter magas szekrény, aminek a legfelső ajtaját még mi sem értük el. A költözés napján meglepődtünk. A hölgy mindenhonnan kipakolt, a dobozok le voltak ragasztva, a zsákok bekötve. Mindezt egyedül csinálta! Volt egy kis létrája, és arról pakolt ki a szekrények felső részeiből. Precízen összepakolt, előkészített mindent. Ezzel megkönnyítette a munkánkat, és persze spórolt is a költözés árából. Gyorsan, hatékonyan tudtunk pakolni. Az ingóságokból nem volt se több, se kevesebb az előre megbeszélteknél.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy ilyen idős hölgy, - aki alig tud menni - képes erre. Akkor más miért nem? Sajnos sokszor még az ajtót sem nyitják ki nekünk, amikor bútorral a kezünkben mennénk ki az ajtón. Nem kell katonás rendbe rakni mindent, de például a rakodás útvonalából el lehet pakolni, a dobozokat le lehet ragasztani, és még sorolhatnám...

Arról nem is beszélve, hogy általában "eltitkolják" a szállítandó ingóságok egy részét. Aminek semmi értelme, mert a helyszínen úgy is kiderül. Ami csak fix árajánlatnál gond, vagy ha aznapra van egy egy másik költöztetésünk is. Mert az ügyfél elmondása alapján vállalunk be másik munkát is. Tehát ha egy fordulóra készülünk, és kettő vagy több lesz belőle, akkor a másik munkánkat le kell mondanunk. Amiből probléma lehet a másik (délutáni) ügyfélnél. Ezt nem engedhetem meg magamnak!

Arról nem is beszélve, hogy ha vidéki vagy nemzetközi költöztetésről van szó, és több bútor van az elmondottaknál, akkor nem fér fel. Ebből is lehet probléma. Téved, aki azt hiszi, hogy ugyanannyi pénzért kétszer fordulunk vidékre vagy külföldre, mert Ő "ügyesen eltitkolta" a bútorok egy részét. Ezért is írtam meg a szállítási és fizetési feltételeket, amit minden ügyfélnek el kell fogadnia, csak úgy állunk ki költöztetésre.

költöztetés,költöztetés vidékre,költöztető
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?