Ügyfeleink véleménye rólunk

A Facebook oldalamon kiemelkedően sok (valós!) pozitív értékelést olvashat rólunk.

Elolvasom a véleményeket

Hasznos tippek költözőknek

Ezekkel a tippekkel akár több ezer forintot is spórolhat költözése során.

Olcsóbban szeretnék költözni

Mire figyeljünk árajánlatkérés előtt?

A nyugodt költözés nem csak a költöztetőn múlik.

Ez tényleg érdekel!

Tévhitek költöztetéssel kapcsolatban

Sok ember - aki laikus - nem is gondol bele néhány dologba. Lehet azért, mert nem ért hozzá, vagy átsiklik felette, de van olyan is, hogy szándékosan hallgatnak el bizonyos információkat. Ekkor lehet, hogy megpróbálnak minket hülyének nézni, ami felesleges próbálkozás, mert a helyszínen úgy is kiderül minden. Az alábbiakban leírok néhány tévhitet, amikkel nem árt tisztában lenni.

- Egy teherautónak nem a 130 - 150 km/órás sebesség az utazósebessége. Főleg rakottan nem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy Budapestről Miskolcra nem érünk le másfél óra alatt, mint ahogy Budapestről nem érünk ki Passauba 4,5 óra alatt. Persze, személyautóval ezek az adatok teljesíthetőek, de azért ne keverjük össze a kettőt.

- Nincs 100 kilogrammos zongora vagy pianínó. Továbbá nem csak egy méret/súly létezik belőlük. Lehet hitegetni a költöztetőt, arra számítva, hogy így elhiszi, és olcsóbban elszállítja a pianínót/zongorát, de a helyszínen úgy is kiderül minden. 

- Attól, hogy a pianínónak van kereke, még nem könnyű. Pontosan azért van rajta kerék, mert nagyon nehéz, így "könnyebben" lehet mozgatni. 

- A zongora/pianínó/páncélszekrény szállítása nem óradíjban történik. Egy több száz kilogrammos dolgot szállítani rutintalan, erőtlen emberrel nem lehet. Ez valóban szakértelmet és erőt igényel, aminek természetesen ára van. Azt is hallottam már, hogy annyiba kerül a szállítás, mint maga a pianínó. Ezt egy vidéki, második emeletes szállításnál mondták, ahol kilométer/emelet díj is van...

Szoktam mondani, hogy sokkal olcsóbb, ha a kedves ügyfél szól néhány barátjának, és megoldják a rakodást, és az emeletre történő felhordást. Kaptam ilyen választ is: "Nekem nincs hozzá olyan kötelem (gurtni), meg nincsenek olyan erős férfi ismerőseim, akik fel bírják vinni a második emeletre a pianínót." Na kérem, erről van szó, ezért kerül ennyibe egy zongora szállítása. 

- A szekrényből nem kell kivenni a ruhákat, könyveket, egyéb dolgokat, mert a költöztetők úgy is erősek, és hamarabb végeznek a rakodással. Persze, erre azt szoktam mondani, hogy erősek vagyunk, de hülyék nem. Némelyik szekrényt azért kell szétszerelnünk, mert a saját súlyukat sem bírják el, annyira gyenge anyagból van, és amint felemelnénk, szétesne. Nos, egy telepakolt, gyengébb minőségű bútornál erre nagyobb az esély. A másik meg az, hogy egy nehéz bútort lassabban, nehezebben mozgatunk, nem is beszélve a 130 kilogramm feletti súlyfelárról. Tehát gyorsabb és gazdaságosabb, ha a bútorokat kipakolják költözés előtt. 

- A földszint akkor is földszint, ha magasföldszint. Persze, mert az van rá kiírva, de attól még lépcsőn kell felmenni a "földszintre". Ez főleg fix árajánlatkérésnél vagy pianínó/zongoraszállításnál fontos. Azért illúziók ne legyenek: ha a helyszínen derül ki, hogy mégis lépcsőzni kell a (például) zongorával, akkor az emeletdíj felszámolásra kerül. Ahova lépcsőn kell felmenni, az nekünk (költöztetőknek) nem földszint.

Budapesti költöztetés télen

 

szakadt a hó végig, elég szépen.
Időben érkeztünk a megadott címre,
délelőttre kellett mennünk, fél tízre.
 
A hó nem volt eltakarítva az utcában,
óvatosan vezettem ennek tudtában.
A címre érkezve az ügyfél várt minket,
megmutatta amit szállítani kell, mindet.
 
Az emeleten két bútor volt csak, szekrények,
Láttam, hogy a szűk lépcsőn nehezen férek.
Leforgattuk a kollégával szépen és ügyesen,
gyorsan ment, nem volt nagy küzdelem.
 
A többi bútort, dobozt is hamar felszórtuk,
kézbe/gurtniba vittük, a földön nem toltuk.
Költöztetés hóesésben, nem éppen egy álom,
tudtam, a csodás napsütést hiába várom.

Költöztetés Budapesten.
 
Költöztetés Budapestre, indultunk is nyomban,
nagyon lassan mentünk az egyre nagyobb hóban.
A lerakón rá tudtam állni a bejáratra, szerencsére,
így az egész költöztetésnek hamarabb lett vége.
 
Nem áztak a bútorok, pedig esett a hó rendesen,
mi is örültünk, a ruhánk nem maradt nedvesen.
Minden befért a liftbe, csak egy bútorral lépcsőztünk,
hamar végeztünk a költözéssel, az ügyféllel örültünk.
 
ha netán aggodalmai vannak, eloszlatjuk mindet.
Kérjen árajánlatot tőlünk, és költözzön nyugodtan,
elégedett lesz velünk, nem kicsit, hanem túlzottan.
 
Ügyfelek véleménye olvasható a Facebook oldalamon,
sokan a munkáinkat dicsérik, nagyon nagyon.
Tartozzon Ön is elégedett ügyfeleim közé, és meglátja,
ha Nagy Endrével szállíttat vagy költözik, azt nem bánja.

 

 

Költöztetés és antik bútor szállítás Budapesten

Egy felújítás előtti, budapesti bérházi lakásból kellett a bútorokat és egyéb ingóságokat elszállítanunk egy budaörsi raktárba. A költöztetés előtt felmértünk, így jobb volt az ügyfélnek és nekünk is. Sok ritka, régi, gyönyörű és sérülékeny bútor volt. Minden költözésnél óvjuk a bútorokat, de ezeknek kiemelt figyelmet szenteltünk. A felmérésnél is látszott, hogy minimum három forduló lesz.

Rakodás közben.

Majdnem tele a raktér.Bútorok a raktárban.
Bérház, harmadik emelet, és a liftbe csak a dobozok fértek be, meg néhány kisebb bútor. Tekintettel a bútorok, dobozok mennyiségére, a harmadik emeletre, és a budaörsi raktárban lévő első emeletre, négyen mentünk. Igaz, az ügyfelem kiemelt kérése is ez volt. A tizenöt éves költöztetői pályafutásom alatt még sohasem mentünk ki négyen magánlakásra költöztetni. Eddig mindig megoldottuk hárman. Már csak azért is, mert három személyes a teherautóm.

Gyönyörű antik bútor.


Régebben csináltunk már négy fordulós, két napos budapesti költöztetést, igaz abban csak egy emelet volt. Szóval, volt amit nem kellett elszállítani, csak át kellett pakolni az egyik szobából a másikba. Sok szép, ritka bútort láttam már, de ezekhez hasonlót még nem nagyon volt alkalmam megcsodálni. Először a nagyobb bútorokkal raktuk meg a teherautót, aztán jöttek a kisebbek, dobozok (abból is rengeteg volt).

Ilyen szépséget is ritkán szállítunk.Elképesztő részletességgel kidolgozott antik bútor.Nagyon vigyáztunk erre a szépségre is.

Az első nap két fordulót csináltunk meg. Másnap csináltuk meg a harmadik kanyart, igaz oda már hárman is elegek voltunk. Az egész, három fordulós budapesti költöztetést tizenkét óra alatt csináltuk meg. Ami szerintem nem rossz, tekintettel a kilencven lépcsőfokra Budapesten, Budaörsön pedig huszonötre, a nehéz, érzékeny antik bútorokra. Na meg arra, hogy semmi sem sérült meg, szokás szerint... :) 

Antik asztal.Csodaszép antik asztal, ugye?Bútorok a teherautón.


Antik asztal.

Költöztetés Németországból Magyarországra

Ismét egy jól végzett németországi költöztetésen vagyunk túl. Passau-ból kellet Budapestre költöztetni egy kisebb lakás ingóságait. Ügyfelemmel előre megbeszéltünk mindent, az ingóságok részletes leírását is megkaptam, tehát biztos voltam benne, hogy minden felfér a teherautóra. Kaptam képeket is a bútorokról, tudtam, hogy mit kell szerelni, szóval semmi sem lett eltitkolva...


Költöztetés Németországból.Németországi költöztetés.Az út körülbelül hat órát vett igénybe. Csak a parkolás jelentett kisebb problémát, de a nagyon kedves ügyfelem foglalt nekünk parkolóhelyet, igaz nem a legnagyobbat, így csak oldalról tudtuk megpakolni a teherautót. Volt egy hatalmas szekrénysor, amit szerencsére csak elemeire kellett szétszerelni, az ajtók természetesen le lettek szerelve. 

Nagyon vigyáztunk a bútorokra, minden rendesen ki lett bélelve a teherautó rakterében. Másnap Budapesten pakoltunk le, az ágyat összeszereltük, a nagy szekrény elemek épphogy befértek az ajtón, igaz ehhez egy másik nagy szekrényt kellet odébb vinnünk, de még így is egyszerűbb és gyorsabb volt, mintha lapra szereltünk volna mindent. A szükséges eszközökkel (szerszámok, akkus csavarhúzó stb.) mindig fel vagyunk szerelve. Az egész költöztetés után jó szájízzel váltunk el ügyfelünktől, elégedett volt Ő is. Ami nekünk a legnagyobb kincs. 

Ügyfeleink rólunk írt véleményeit megtekintheti a Facebook oldalamon, a Google oldalamon, vagy pedig a honlapomon.

Zongoraszállítás Érden

A zongoraszállítás komoly szakértelemet és erőt kíván. Nem nagyon van olyan sok ember, akivel gurtniba állok, ha zongoraszállításról van szó. Elég egy rossz lépés, vagy mozdulat és egy darabig nem dolgozik az ember. Szerencsére egy nagyon rutinos, és erős kollégámmal bonyolítottam le ezt az érdi zongoraszállítást. 

A zongora.Zongorát szállítunk.Zongoraszállítás mosolyogva.

                   A nagyon kedves ügyfelet már költöztettük korábban, az akkor még felújítás alatt álló családi házba. A zongora elszállítása csak az elkészültek után volt lehetséges. Egyszerű rutinmunka volt. Nem a legnehezebb zongorát vittük, de nem is volt könnyű. Szerencsére emelet nem volt, csak néhány lépcsőfok. Az egész munkával hamar végeztünk, a zongora karcmentesen megérkezett új, érdi otthonába. Ügyfelem legnagyobb örömére. Mi mindig így költöztetünk, szállítunk. Igyekszünk mindig a maximumot nyújtani. Kérjen árajánlatot költöztetésre, szállításra!

Költöztetés kiváló állapotú teherautóval

A hét elején elmentem lemosni a teherautómat. Szervizbe vittem, és másnap volt egy nagyobb költöztetésünk. Gondoltam jobb tisztán... Az autómosónál azt mondta nekem valaki: "Minek ilyen időben lemosni a kocsit? Semmi értelme." Hozzáteszem, esett az eső... Mondtam neki, hogy szervizbe viszem a kocsit, és nem szeretném, ha koszosan kéne odavinnem, meg az ügyfél azért látja, hogy egy - két napos, vagy egy - két hónapos kosz van a kocsin. Majd hozzátettem: "Ebédelni is tiszta asztalnál jó." Erre azt mondta, hogy igazam van. Persze a szervizben is örültek, hogy tiszta "asztalhoz ülnek". 

Költöztetés, nemzetközi költöztetés kiváló állapotú teherautóval.
A teherautóm mindig tökéletes állapotban van. Legyen szó belföldi vagy nemzetközi költöztetésről, vagy akár lomtalanításról. A lényeg, hogy nem teszünk különbséget a munkák között, mindig a maximumot hozzuk ki magunkból, és mindig tökéletes állapotú teherautóval dolgozunk. A koszos teherautó rossz reklám...

Viszont időjárástól függetlenül mosni kell az autót, mivel a só, sár, kosz nem tesz jót az autónak. Tudom, feleslegesnek tűnik esőben, rossz időben lemosni a kocsit, de higgyék el az autó meghálálja :) Meg nekünk is jobban esik egy tiszta autóba beszállni...

Költöztetés Érdről vidékre

Egy idős (80 éves) hölgyet költöztettünk Érdről vidékre. Amikor kimentünk felmérni, járókerettel bicegett ki a kapuhoz. Mesélte, hogy combcsont törése volt. Megmutatta, hogy mit kell majd szállítani. Volt három darab, körülbelül három méter magas szekrény, aminek a legfelső ajtaját még mi sem értük el. A költözés napján meglepődtünk. A hölgy mindenhonnan kipakolt, a dobozok le voltak ragasztva, a zsákok bekötve. Mindezt egyedül csinálta! Volt egy kis létrája, és arról pakolt ki a szekrények felső részeiből. Precízen összepakolt, előkészített mindent. Ezzel megkönnyítette a munkánkat, és persze spórolt is a költözés árából. Gyorsan, hatékonyan tudtunk pakolni. Az ingóságokból nem volt se több, se kevesebb az előre megbeszélteknél.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy ilyen idős hölgy, - aki alig tud menni - képes erre. Akkor más miért nem? Sajnos sokszor még az ajtót sem nyitják ki nekünk, amikor bútorral a kezünkben mennénk ki az ajtón. Nem kell katonás rendbe rakni mindent, de például a rakodás útvonalából el lehet pakolni, a dobozokat le lehet ragasztani, és még sorolhatnám...

Arról nem is beszélve, hogy általában "eltitkolják" a szállítandó ingóságok egy részét. Aminek semmi értelme, mert a helyszínen úgy is kiderül. Ami csak fix árajánlatnál gond, vagy ha aznapra van egy egy másik költöztetésünk is. Mert az ügyfél elmondása alapján vállalunk be másik munkát is. Tehát ha egy fordulóra készülünk, és kettő vagy több lesz belőle, akkor a másik munkánkat le kell mondanunk. Amiből probléma lehet a másik (délutáni) ügyfélnél. Ezt nem engedhetem meg magamnak!

Arról nem is beszélve, hogy ha vidéki vagy nemzetközi költöztetésről van szó, és több bútor van az elmondottaknál, akkor nem fér fel. Ebből is lehet probléma. Téved, aki azt hiszi, hogy ugyanannyi pénzért kétszer fordulunk vidékre vagy külföldre, mert Ő "ügyesen eltitkolta" a bútorok egy részét. Ezért is írtam meg a szállítási és fizetési feltételeket, amit minden ügyfélnek el kell fogadnia, csak úgy állunk ki költöztetésre.

Költöztetés és fuvarozás, a szabályokat betartva.

Munkáink folyamán figyelni kell a szabályok betartására is. A KRESZ szabályait betartva költöztetünk Budapesten, vidékre, külföldre, tehát mindig. Igen, mindig! A teherautónk tud menni 130 km/órás sebességgel is, de azt a többletfogyasztást nem fizeti ki senki :)
De most nem is erről van szó. Hanem a terhelhetőségről. A hivatalos raksúlyról, mérleg szerint. Nem sokan értik, hogy miért csak 800 kilogrammot szállíthatunk hivatalosan. Hiszen ez egy "másfél tonnás" kisteherautó. Igen, ennek hívják. Meg sokan azt is hiszik ezekről a kisteherautókról... Természetesen elbírja a teherautónk a 1,5 tonnát, de ez már komoly túlsúllyal jár.

A teherautóm terhelhetősége

Nézzük a számadatokat: A teherautóm saját tömege 2500 kilogramm. Mérlegen lett lemérve. A 3500 kilogrammig marad 1 tonna. Ebből lejön az emberek súlya, ami két embernél körülbelül 200 kilogramm. Így marad 800 kilogramm raksúly. 

Általában az ilyen (felépítményes) kisteherautók alig vihetnek többet. Persze ez többek között függ a felépítménytől, kerekek számától (4 vagy 6), a szállított emberek számától is. Sokan bevállalják a túlsúlyt úgy, hogy az ügyfélnek nem szólnak. Aztán ha lemérik őket, akkor az ügyfélre terhelik. Van aki úgy is hirdeti magát, hogy két tonna teherbírású, 3,5 tonna össztömegű kisteherautóval szállít... 

Túlsúly büntetés mértéke

Nem árt tudni, hogy Magyarországon (is) kis túlsúlyt is nagy összeggel büntetnek. Sőt a teherautót tovább sem engedik, amíg nem pakolnak át egy másikra, azaz meg nem szüntetik a túlsúlyt. Nem vagyok "bevállalós", ezért is kérek mindig részletes leírást az ingóságokról. Az ügyfélnek nem kell tudnia, hogy mennyit vihet a teherautó, ez a cég/sofőr dolga. Viszont, ha bevállalja a túlsúlyt, és lemérik akkor baj van. Ki fizeti a büntetést? Ilyenkor jön az egymásra mutogatás! Abban biztos lehet, hogy a sofőr nem fog kifizetni több százezer forintot, plusz még a másik teherautó díját.

Egy 3,5 tonna össztömegű teherautóra könnyedén fel lehet rakni pluszba 1 tonnát. Amit el is tud vinni. De! Ez már körülbelül 30% túlsúlyt jelent, amiért 350 000 forint bírság jár!!! Azért ennél jóval kevesebből ki lehet jönni még egy kisteherautóval, vagy egy nagyobb össztömegű teherautóval is! Ehhez jön még a másik teherautó díja, amire át kell pakolni, amíg meg nem szűnik a túlsúly. Mert addig nem engedik tovább a teherautót. 

Az a bizonyos kormányrendelet 


Ezt nem én találtam ki, benne van a 156/2009. (VII. 29.) Kormány rendeletben, amit ide kattintva tud elolvasni. Ez elég hosszú, ezért nyomja meg a Ctrl + F gombokat, majd a felugró ablakban ezt üsse be: "túlsúly". Innen idéznék egy mondatot: "Amennyiben egyszerre áll fenn össztömeg-túlterhelés és tengelytúlterhelés, az ezekre vonatkozó bírságtételek összeadódnak." Bizony, így ha a maximum túlsúlyt nézzük mindkét esetben, akkor a büntetés akár hétjegyű is lehet! 

Költöztetés korrekt módon

Ezért szoktunk többet fordulni, ami kivitelezhető is egy érdi költöztetésnél, de egy nemzetközi vagy vidéki költöztetésnél már csak úgy tudjuk megoldani, ha két kisteherautóval megyünk, vagy egy nagyobb 7,5 tonna) össztömegű teherautóval. 

Lomtalanítás, lomelszállítás olcsón?

Na de miből is áll egy lomtalanítás, lakáskiürítés?

A szemét, hulladék, rossz, használhatatlan eszközök, bútorok, berendezések kidobásával, azaz elszállíttatásával. Ez egyszerűnek hangzik, de valahol költségesnek is. A dolgozó embereknek nincs kedvük, idejük ezzel időt tölteni, hiszen akár egy egész nap is rámehet csak a szelektálásra. 

Lomtalanítás Budapesten

Lomtalanítás olcsón, azaz olcsóbban...

A rakodási területet ugyanúgy szabaddá kell tenni, mint egy költöztetésnél. Például egy budapesti lomtalanítást csináltunk, ahol a járdáról nekünk kellett elpakolni a nem elszállítandó bútorokat. Persze a lakásban ugyanígy pakolnunk kellett. ezzel is elment az idő, mivel elég sok plusz munkánk volt. Nem is beszélve arról, hogy a szekrények is tele voltak, azokat is Mi pakoltuk ki. Mi is elpakolunk szívesen, de - értelemszerűen - órabérben. Ezzel is meg lehet növelni a lomelszállítás költségeit

A hulladékot minden esetben hulladéklerakó telepre szállítjuk. A még használható bútorokat érdemes felajánlani rászorulóknak. Az ügyfélnek kevesebbet kell fizetnie a lomleadásért, a rászorulók pedig örülnek a bútornak, Mi meg kevesebbet pakolunk. Tehát mindenki jól jár :)

Jobb, ha egy olyan családhoz kerül a bútor, aki használni tudja, mint ha a szeméttelepre kerülne. Ugye?

Tehát oda kell figyelni lomtalanításnál is, mert a végén fizetendő összeg nem csak a szállítótól függ. Természetesen érdeklődhet elérhetőségeimen, szívesen adok tanácsot :)

Költöztetés, fuvarozás gond nélkül

Költöztetés lakossági ügyfeleknek,
akik a bútorokkal küzdenek meg.
De ha a küzdelmet átadják nekünk,
mindannyian elégedettek leszünk.

Irodaköltöztetés közületeknek, cégeknek,
olyan költöztetőt talált, akik időben végeznek.
Kollégák rutinja nem kevés, mondhatom,
örülök hogy a bútort velük hordhatom.

Költöztetek, fuvarozok, árut szállítok,
becsületes vagyok, senkit sem ámítok.
Gurtnival, szerszámokkal, plédekkel felszerelve,
költöztetünk földszintre és emeletre.

Költöztetés külföldről, nem tudja hol kezdje?
Nincs mitől tartani, megoldja Nagy Endre.
Kérjen árajánlatot kötelezettségek nélkül,
Ígérem, nem fogja megbánni végül.

Bútorok csomagolása, vagy szerelés,
van elégedett ügyfelünk, nem kevés.
Ne habozzon sokat, költözzön velünk,
ha kell, akkor hétvégén is megyünk.

Ezeket a cikkeket olvastad már?